xzycfxrtzqbabbsd

Transavia Privacybeleid

In dit privacybeleid leggen we uit hoe we je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken. Dit privacybeleid geldt voor alle persoonsgegevens die we verwerken als je met ons reist, onze diensten koopt of gebruikt, onze website bezoekt, onze mobiele applicaties gebruikt of op een andere manier contact met ons hebt. 

We hebben dit privacybeleid verdeeld in verschillende categorieën. Klik hieronder op de betreffende categorie voor meer informatie.

1. Wie zijn wij

Wij zijn Transavia Airlines C.V. (ook bekend als Transavia), een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, en Transavia France S.A.S. (ook bekend als Transavia Frankrijk), een Franse luchtvaartmaatschappij. Samen hierna ook ‘Transavia’.

Transavia Airlines C.V. is gevestigd aan de Piet Guilonardweg 15, 1117 EE in Schiphol, Nederland. Transavia France S.A.S. is gevestigd aan de 3 allée Hélène Boucher, 91550 Paray-Vieille-Poste, Frankrijk. 

Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Kijk voor meer informatie op onze corporate websitexzycfxrtzqbabbsd

Transavia is verantwoordelijk voor de in dit privacybeleid beschreven verzameling en gebruik van persoonsgegevens. Het loyaliteitsprogramma Flying Blue wordt aangeboden door KLM en Air France. 

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij NV (ook bekend als KLM Royal Dutch Airlines or KLM), is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die kantoor houdt aan de Amsterdamseweg 55, 1182 GP in Amstelveen, Nederland. Air France (formeel Société Air France, S.A.) is een in Frankrijk gevestigd bedrijf met geregistreerd kantoor aan 45, Rue de Paris, F-95747, Roissy CDG Cedex. Je vindt hun privacybeleid op de website van KLM en Air France. 

Voor het verwerken van je persoonsgegevens in verband met het Flying Blue-programma verwerkt Transavia alleen je e-mailadres, Flying Blue-nummer en aantal Flying Blue Miles Miles, zodat je Miles kunt sparen en uitgeven aan Transavia-producten. 

2. De soorten persoonsgegevens die we verwerken

2.1 Algemeen.

We kunnen de volgende soorten persoonsgegevens verzamelen en verwerken: 

a. Naam, paspoortnummer en overige identiteitsgegevens
We verzamelen bijvoorbeeld je naam, aanspreektitel, geslacht en geboortedatum, nationaliteit, land van verblijf en paspoortnummer. 

b. Je contactgegevens en gegevens over je persoonlijke account of registratie
Je contactgegevens zijn bijvoorbeeld je adres, telefoonnummer en e-mailadres. Als je je voor een bepaalde dienst registreert of een Mijn Transavia-account aanmaakt, kunnen we ook je inloggegevens en andere informatie vastleggen die je op het account- of registratieformulier invult. 

c. Informatie over je boekingen en aankopen
Als je een vlucht bij ons boekt, verwerken wij je boekingsinformatie. Deze informatie kan gegevens over je vlucht, de prijzen en de datum van je reservering of boeking omvatten. Daarnaast verwerken we informatie over aanvullende diensten (zoals stoelen en ruimbagage) en producten die je bij ons koopt. 

d. Informatie over jouw reis
Als je met ons reist, verwerken we informatie over je reis. Zoals je reisschema, informatie over (online) inchecken, je (mobiele) boardingpass en je reisgenoten. Ook kunnen we je specifieke medische behoeften en eventueel benodigde aanvullende hulp vastleggen. 

e. Jouw deelname aan het Flying Blue-programma
Als je bij Transavia Flying Blue Miles spaart of uitgeeft, verwerken wij je e-mailadres, Flying Blue-nummer en aantal Miles. 

f. Onze communicatie met jou
Als je ons een e-mail stuurt of online of via social media met ons chat, registreren wij deze communicatie. We registreren ook je communicatievoorkeuren. Als je je bijvoorbeeld aan- of afmeldt voor een van onze nieuwsbrieven of ervoor kiest boekingsgerelateerde communicatie te ontvangen (zoals bevestiging, incheckmelding, boardingpass en updates van vluchtstatus) via andere kanalen dan e-mail (zoals WhatsApp of Facebook Messenger). Als je ons belt, legt ons Service Centre je vragen of klachten vast in onze database. We kunnen ook telefoongesprekken vastleggen voor trainingsdoeleinden. 

g. Informatie die wij verzamelen wanneer je onze website, app en andere digitale media gebruikt
• Als je onze website bezoekt of onze mobiele app gebruikt, kunnen we je IP-adres, type browser, besturingssysteem, doorverwijzende website, surfgedrag en appgebruik vastleggen. We verzamelen ook informatie via cookies en vergelijkbare technologieën als je onze website bezoekt of onze mobiele app gebruikt. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.
• Als je onze Transavia NL Google Assistant app gebruikt, houd er dan rekening mee dat Google de informatie die je tijdens deze conversatie geeft kan opslaan en gebruiken. We adviseren je om ook de privacyvoorwaarden van Google te raadplegen.
• We kunnen een automatische melding krijgen als je onze e-mails opent of in zo'n e-mail op een link klikt. 
• Met jouw toestemming kunnen we ook je locatiegegevens ontvangen. 

h. Informatie over social media
Afhankelijk van je instellingen voor sociale netwerken kunnen wij informatie ontvangen van de provider van je sociale netwerk. Als je bijvoorbeeld met een socialmedia-account inlogt op onze diensten, kunnen wij je socialmediaprofiel ontvangen met contactgegevens, interesses en contactpersonen. Meer informatie over de persoonsgegevens die wij van de provider van je sociale netwerk ontvangen en over het wijzigen van je instellingen vind je op de website en in het privacybeleid van de provider van het sociale netwerk. 

i. Informatie die je met ons wilt delen
Je kunt ervoor kiezen om informatie met ons te delen, bijvoorbeeld als je je interesses en voorkeuren met ons deelt, een reactie voor ons plaatst op Facebook, een klantenonderzoek invult of je inschrijft voor een prijsvraag. 

2.2 Bijzondere gegevens.

Bepaalde categorieën persoonsgegevens die we verzamelen en gebruiken, zoals gegevens die raciale of etnische oorsprong prijsgeven en gegevens over je gezondheid, worden onder de geldende wetgeving over gegevensbescherming gezien als ‘bijzondere categorieën van persoonsgegevens’. 

We kunnen verplicht zijn deze bijzondere categorieën van persoonsgegevens te verzamelen, te gebruiken en met derden te delen voor de doeleinden die in dit privacybeleid zijn beschreven. Bijvoorbeeld om je tijdens je reis te voorzien van assistentie of faciliteiten die aansluiten bij je medische behoeften. 

2.3 Cookies en vergelijkbare technologieën.

Als je onze website of mobiele app gebruikt, verzamelen wij informatie via cookies en vergelijkbare technologieën. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid

2.4 Specifieke diensten, apps of evenementen.

Voor specifieke diensten, apps of evenementen kunnen wij andere soorten gegevens verzamelen en die gebruiken voor andere doeleinden dan in dit privacybeleid is beschreven. We informeren je hierover als je je registreert voor een specifieke dienst of een evenement of als je een specifieke app downloadt.

3. Hoe verzamelen wij je gegevens

3.1 Wij verzamelen de hiervoor gemelde categorieën van persoonsgegevens op de volgende manieren:

a. We verzamelen gegevens die je aan ons verstrekt
Wanneer je een vlucht bij ons boekt, een Mijn Transavia-account aanmaakt, contact opneemt met ons Service Centre, je inschrijft voor onze e-mails of mobiele push-berichten, je registreert voor een van onze evenementen of deelneemt aan een promotionele wedstrijd.

b. We ontvangen je persoonsgegevens van je reisagent, onze airline partners en overige bedrijven die betrokken zijn bij het faciliteren van je reizen
We krijgen je gegevens van deze partijen om je boekingen te verwerken en je reizen en aankopen af te handelen. Als je bijvoorbeeld een vlucht boekt via een reisagent, ontvangen we jouw identiteitsgegevens en boekingsgegevens van je reisagent. En als je via een platform van derden een vlucht zoekt en boekt, kunnen wij jouw contactgegevens van die provider ontvangen. 

c. Wanneer je onze website of mobiele app gebruikt, verzamelen wij informatie via cookies en vergelijkbare technologieën
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid

d. Afhankelijk van je instellingen voor sociale netwerken kunnen wij ook informatie ontvangen van de provider van jouw sociale netwerk.
Zie ‘De soorten persoonsgegevens die we verwerken’ hierboven. 

4. Waarvoor gebruiken wij je gegevens

4.1 We gebruiken je persoonsgegevens voornamelijk voor de volgende doelen:

a. Om onze diensten aan je te leveren
We hebben de meeste hierboven beschreven informatie nodig om je boekingen te kunnen afhandelen en je reizen en aankopen aan te kunnen bieden. We hebben bijvoorbeeld je naam, paspoortnummer en andere identificerende informatie nodig om je ticket te kunnen verstrekken. En we hebben je contactgegevens nodig om je te informeren over wijzigingen in je vluchtstatus. Daarnaast moeten we op de hoogte zijn van je specifieke medische behoeften om te garanderen dat je de juiste zorg ontvangt. 

b. Om je onze onlinediensten en mobiele app aan te bieden

  • We gebruiken bijvoorbeeld je naam en de vluchtgegevens als je met onze app incheckt voor je vlucht. 
  • Sommige van onze onlinediensten en de app gebruiken je locatie, bijvoorbeeld om je de dichtstbijzijnde interessante locatie te laten zien. 
  • Om het gebruik van onze onlinediensten of app voor eenvoudiger te maken, kunnen wij de door ons verzamelde gegevens van je gebruik van onze digitale media analyseren en die combineren met informatie die we via cookies en vergelijkbare technologieën hebben verzameld. Bijvoorbeeld om te weten welk digitaal kanaal (e-mail, social media) of apparaat (desktop, tablet of mobiele telefoon) je voorkeur heeft, zodat we onze communicatie kunnen toespitsen op dat kanaal of apparaat. 
c. Voor statistisch onderzoek
  • Algemeen. We gebruiken automatische hulpmiddelen om statistisch onderzoek uit te voeren naar algemene trends in het gebruik van onze diensten, website, app en social media en naar het gedrag en de voorkeuren van onze klanten en gebruikers. 
  • Gegevenscategorieën. Om ons onderzoek te verrichten kunnen we gebruikmaken van de hierboven beschreven categorieën persoonsgegevens. Denk aan je boekingsgegevens (zoals aankomst- en vertrekdatum, vertrekplaats en bestemming, aantal passagiers en leeftijd van de passagiers), gekochte aanvullende diensten (stoelen, ruimbagage) en je persoonsgegevens (geslacht, postcode). We combineren deze gegevens met de gegevens die we verzamelen met cookies en vergelijkbare technologieën als je onze website bezoekt of onze app gebruikt. We kunnen deze informatie combineren met (geaggregeerde) gegevens die met behulp van analytische of marketingcookies of vergelijkbare technologieën via externe leveranciers zijn verkregen. Meer informatie over cookies en vergelijkbare technologieën vind je in ons cookiebeleid . We gebruiken alleen geaggregeerde gegevens voor analysedoeleinden en gebruiken je naam of e-mailadres daarvoor niet. Zonder je toestemming gebruiken we je bijzondere gegevens niet voor statistisch onderzoek. 
  • Voorbeelden. We gebruiken de gegevens over je boeking en de aanvullende diensten die je koopt (stoelen, ruimbagage) om je een betere dienstverlening en relevantere aanbiedingen te kunnen bieden. Als uit ons onderzoek bijvoorbeeld blijkt dat reizigers op bepaalde vluchten vaker extra beenruimte kopen, vermelden we deze aanvullende dienst nadrukkelijker in onze aanbieding van dergelijke vluchten. We maken ook gebruik van klantenquêtes om de klanttevredenheid te meten en inzicht te krijgen in wat onze klanten belangrijk vinden. Met deze informatie kunnen we onze dienstverlening verbeteren. En met cookies en vergelijkbare technologieën onderzoeken we hoe bezoekers onze website gebruiken zodat we deze intuïtiever kunnen maken. 
  • Rechtsgrond. We verwerken je persoonsgegevens voor onze gerechtvaardigde belangen om onze dienstverlening en aanbiedingen voor onze klanten te verbeteren, om onze klantenservice aan te scherpen en om het design en de inhoud van onze website en mobiele app te kunnen verbeteren. 
  • Recht op bezwaar. Je hebt op grond van redenen die verband hebben met jouw specifieke situatie het recht om op elk moment bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens voor statistisch onderzoek (zie ‘Jouw rechten’ hieronder). 

d. Om je updates en speciale aanbiedingen te sturen op basis van je interesses

  • Communicatie. Als je een vlucht bij ons boekt, sturen we je gepersonaliseerde advertenties en speciale aanbiedingen voor gerelateerde producten en diensten in onze boekingsgerelateerde e-mails (tenzij je je tijdens het maken van je boeking hiervoor hebt afgemeld). Voorafgaand aan je vlucht sturen we je bijvoorbeeld een e-mail om je te helpen je vlucht voor te bereiden. 
    Je kunt ook e-mails ontvangen met updates en speciale aanbiedingen die op jouw interesses zijn afgestemd (tenzij je je tijdens het maken van je boeking hiervoor hebt afgemeld). Zo kunnen we je gepersonaliseerde aanbiedingen sturen voor je volgende reis of je op de hoogte houden van aanbiedingen, inspirerende bestemmingen en het actuele nieuws. Met jouw toestemming, kunnen wij je ook special aanbiedingen doen die op jouw interesses zijn afgestemd van onze partners.  
    We kunnen ook via andere communicatiekanalen gepersonaliseerde advertenties en speciale aanbiedingen sturen, zoals via de post of – met jouw toestemming – via sociale kanalen, zoals Facebook Messenger of WhatsApp. 
  • Gegevenscategorieën. We gebruiken je contactgegevens om met je te communiceren. Om te weten wat voor jou relevant is, kunnen we automatische tools gebruiken om je persoonsgegevens te analyseren. Hiervoor kunnen we gebruikmaken van de hierboven beschreven categorieën persoonsgegevens. Denk aan je boekingsgegevens (zoals aankomst- en vertrekdatum, vertrekplaats en bestemming, aantal personen in de boeking en hun leeftijden), gekochte aanvullende diensten (stoelen, ruimbagage), informatie over jou (geslacht, postcode) en de interesses en voorkeuren die je met ons deelt (zoals bucketlist, favoriete manier van reizen en reisgezelschap). We combineren deze gegevens met de gegevens die we verzamelen met cookies en vergelijkbare technologieën als je onze website bezoekt en onze app gebruikt. We kunnen deze informatie combineren met (geaggregeerde) gegevens die met behulp van analytische cookies of marketingstrategie of vergelijkbare technologieën door externe leveranciers zijn verkregen. Meer informatie over cookies en vergelijkbare technologieën vind je in ons cookiebeleid . Zonder jouw toestemming gebruiken we geen bijzondere gegevens. 
  • Aanbiedingen op maat. We sturen je ook gepersonaliseerde aanbiedingen van Transavia en onze partners die betrekking hebben op onze diensten en producten. Dit zijn bijvoorbeeld aanbiedingen voor onze eigen aanvullende diensten en producten (stoelen, ruimbagage) of autoverhuur, verzekeringen en hotels die door derde partijen worden aangeboden. We stemmen deze aanbiedingen af op jouw interesses. We sturen je bijvoorbeeld na je reis een e-mail (tenzij je je tijdens het maken van je boeking hiervoor hebt afgemeld) met aanbiedingen gebaseerd op je boekingsgeschiedenis. Hiermee kun je inspiratie opdoen voor je volgende reis. 
    Daarnaast kunnen we met jouw toestemming ook niet-persoonlijke informatie (bestemming, reisdatum en reisduur) met onze partners delen, zodat zij je een relevante keuze uit accommodaties, auto’s, rondleidingen en activiteiten tijdens je reis kunnen aanbieden (zie ‘Toegang geven of delen van gegevens met derden’ hieronder). Alle berichten worden door Transavia gestuurd. Zonder jouw goedkeuring delen we geen contactgegevens voor dit doeleinde met onze partners. Je krijgt meer informatie over onze partners en de producten en diensten die zij leveren wanneer je je hiervoor aanmeldt. Deze informatie is ook te vinden op onze website. 
  • Rechstgrond. We verwerken je persoonsgegevens zoals in deze alinea staat beschreven voor ons gerechtvaardigde belang en de belangen van derde partijen om je relevante aanbiedingen en updates te kunnen bieden. 
  • Aan- en afmelden, uitschrijven en het recht op bezwaar. We sturen alleen e-mails met updates en speciale aanbiedingen als je je niet hiervoor hebt afgemeld tijdens het maken van je boeking. E-mails met updates en speciale aanbiedingen van partners sturen we alleen als je je hiervoor hebt aangemeld. Je kunt je altijd voor deze e-mails uitschrijven via de link in deze e-mails of door de communicatievoorkeuren in je account aan te passen (indien beschikbaar). Je kunt ook contact met ons opnemen (zie ‘Jouw rechten’). Als je je uitschrijft, ontvang je nog steeds onze boekingsgerelateerde servicemails (zoals je boekingsbevestiging en e-ticket en de welcome home mail). Je kunt elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van je persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden (zie ‘Jouw rechten’). 

e. Voor overige directmarketingdoeleinden

  • Algemeen. In deze alinea geven we specifieke voorbeelden van hoe we jouw gegevens voor overige directmarketingdoeleinden gebruiken. 
  • Marketingcookies. Onze website gebruikt marketingcookies die gewoonlijk worden geplaatst door advertentienetwerken. Deze netwerken zijn ondernemingen die optreden als tussenpersonen tussen Transavia en adverteerders. Marketingcookies worden onder meer gebruikt om relevante, gepersonaliseerde advertenties of aanbiedingen te tonen (op basis van je bezoek en klikgedrag op onze website) als je deze netwerken en bijbehorende websites bezoekt. Meer informatie over deze marketingcookies en het intrekken van je toestemming voor deze cookies vind je in ons cookiebeleid
  • Koppelen van je gedrag op onze website. Als je via je Mijn Transavia-account inlogt op onze website of onze website bezoekt via een link in een e-mail, koppelen we je gedrag op onze website aan je boekingsgegevens op ons datamanagementplatform. We gebruiken deze gegevens hoofdzakelijk om je af te melden voor verdere advertenties zodra je een vlucht hebt geboekt. Als je bijvoorbeeld op onze website een vlucht zoekt, gebruiken we marketingcookies om je relevante advertenties te laten zien. 
    Als je een vlucht via een van onze andere websites boekt of bij een van onze groepsmaatschappijen, stoppen wij met het tonen van verdere advertenties via marketingcookies op basis van je zoekgedrag op onze hoofdwebsite. 
  • Onafgemaakte boekingen. Als je een boeking op onze website niet afmaakt, sturen wij je een gepersonaliseerde e-mail met een link naar je boeking, zodat je kunt doorgaan waar je bent gebleven. We sturen een dergelijke e-mail alleen op jouw verzoek of als je akkoord bent gegaan met het per e-mail ontvangen van onze updates en speciale aanbiedingen. Je kunt je toestemming voor dergelijke e-mails op elk moment intrekken door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door je communicatievoorkeuren in je account aan te passen (indien aanwezig) of door contact met ons op te nemen (zie ‘Jouw rechten’). 
  • Doelgroepbenadering. We kunnen deelnemen in Facebooks Custom Audience-programma, waarmee we je gepersonaliseerde advertenties op jouw tijdlijn kunnen tonen. Met jouw toestemming delen we daarvoor je e-mailadres met Facebook om Facebook te laten nagaan of je een Facebook-account hebt. Om onze doelgroep te bepalen, kunnen we je boekingsgegevens gebruiken. Lees meer over hoe Facebook jouw data gebruikt voor Facebookadvertenties en hoe je je advertentievoorkeuren kunt aanpassen. Je kunt ook het privacybeleid van Facebook lezen. We kunnen ook vergelijkbare programma's van andere sociale netwerken gebruiken. 
    Je kunt je deelname aan het  Custom Audience-programma van Facebook (of vergelijkbare programma's) beëindigen door ons een e-mail te sturen vanaf het e-mailadres waarvoor de beëindiging in moet gaan (zie ‘Jouw rechten’). Je hebt mogelijk ook toestemming gegeven voor gepersonaliseerde advertenties op je Facebook-tijdlijn of als onderdeel van je gebruik van andere sociale netwerken via ons cookiebeleid. In ons cookiebeleid  lees je hoe je toestemming kunt intrekken. 
f. Om met jou te communiceren
We gebruiken je contactgegevens om met je te communiceren over onze diensten, om je vragen te beantwoorden of je klachten te behandelen. 

g. Om de orde en veiligheid aan boord te garanderen
  • Veiligheid, openbare orde of discipline. Transavia Airlines CV houdt een lijst bij met namen van passagiers die de veiligheid, goede orde of discipline aan boord van haar vliegtuigen en/of op de grond hebben verstoord en waarvan Transavia Airlines CV heeft besloten dat zij voor een (on)bepaalde periode niet of slechts onder bepaalde voorwaarden tot vliegtuigen van Transavia toegelaten worden. Deze personen worden over de plaatsing op deze lijst en de termijn door Transavia Airlines CV persoonlijk – en waar mogelijk ook schriftelijk – geïnformeerd. Zie ‘Jouw rechten’ hieronder voor meer informatie over de inzage in of het herzien van deze gegevens.

i. Voor administratiedoeleinden en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen
We verzamelen, bewaren en gebruiken je gegevens voor interne zakelijke doeleinden, zoals het voeren van een administratie en het naleven van onze wettelijke en fiscale verplichtingen. 
We kunnen door de wet worden gedwongen je identiteitsgegevens en boekings- en reisgegevens te verzamelen en deze met openbare instanties of overheidsorganisaties te delen om grenscontrole, immigratieformaliteiten, het betreden van het grondgebied van enige staat, beveiliging en terrorismebestrijding te faciliteren. 

4.2 Rechtsgrond. 

We verzamelen, gebruiken en bewaren je persoonsgegevens om je diensten te bieden, om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen waaraan wij zijn gehouden, indien nodig voor onze gerechtvaardigde belangen of de belangen van een derde partij of op basis van je toestemming.

Je kunt op elk moment je toestemming intrekken door de specifieke instructies te volgen voor de verwerking waarvoor je toestemming hebt gegeven. Bijvoorbeeld door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door je communicatievoorkeuren in je account aan te passen (indien aanwezig) of door de instellingen van je smartphone te wijzigen (voor mobiele pushberichten en locatiegegevens). Je kunt ook contact met ons opnemen om je toestemming in te trekken (zie ‘Jouw rechten’). 

Als je weigert de persoonsgegevens te verstrekken die we nodig hebben voor de uitvoering van het contract of naleving van een wettelijke verplichting, kunnen we mogelijk niet alle diensten of de volledige diensten leveren die je bij ons hebt aangevraagd. Dan moeten we bijvoorbeeld je vlucht annuleren of kunnen we de aanvullende diensten die je hebt aangevraagd niet leveren. Als je onvolledige of onjuiste informatie verstrekt, dwingt de geldende Nederlandse of internationale wetgeving ons mogelijk je toegang tot het toestel te ontzeggen of het betreden van buitenlands grondgebied te weigeren. 

Bij de verwerking van je persoonsgegevens voor onze gerechtvaardigde belangen of de belangen van een derde partij, hebben we deze belangen tegen je gerechtvaardigde belangen afgewogen. Waar nodig hebben we passende maatregelen getroffen om de gevolgen te beperken en je te beschermen tegen ongerechtvaardigde schade. Onze gerechtvaardigde belangen zijn bijvoorbeeld beveiligings- en veiligheidsdoeleinden of om je betere diensten en aanbiedingen te kunnen leveren. Zie 'De doeleinden waarvoor wij je gegevens gebruiken' voor meer informatie over deze belangen. Als wij je persoonsgegevens verwerken voor onze gerechtvaardigde belangen of de belangen van een derde partij, heb je het recht om op elk moment hiertegen bezwaar te maken op grond van met jouw specifieke situatie verband houdende redenen (zie ‘Jouw rechten’).

5. Toegang geven of delen van gegevens met derden

5.1 Algemeen.

Wij kunnen toegang tot je persoonsgegevens geven aan of deze delen met onze groepsmaatschappijen, airline partners, je reisagenten, serviceproviders of onderaannemers voor de volgende doeleinden.

a. Voor het faciliteren van je boekingen en reizen
Om je boekingen af te handelen en je reizen en aankopen mogelijk te maken, moeten wij je persoonsgegevens delen met onze groepsmaatschappijen, partner airlines, luchthavenbeheerders en andere ondernemingen die bij je reizen betrokken zijn. Kijk voor meer informatie over onze groepsmaatschappijen en de luchtvaartmaatschappijen waarmee we samenwerken op onze corporate websitexzycfxrtzqbabbsd. Als je onze diensten afneemt via een reisbureau of een andere partij, delen wij je persoonsgegevens ook met hen. 

b. Voor ondersteunende diensten
Voor het leveren van onze diensten maken we gebruik van derden, zoals IT-leveranciers, socialmediaproviders, marketingbureaus, creditcardmaatschappijen en screeningdiensten. Al deze derden zijn verplicht je persoonsgegevens voldoende te beschermen en deze alleen volgens onze instructies te verwerken. 

Binnen de AIR FRANCE KLM Groep worden bedrijfsactiviteiten uitgevoerd (en zakelijke efficiëntieslagen gemaakt) door de verwerking en consolidatie van informatie (waaronder persoonsgegevens) in gecentraliseerde databases en systemen. Deze centrale databases en systemen kunnen door een groepsbedrijf worden gehost of beheerd voor andere groepsbedrijven. Daarnaast kunnen bepaalde operationele functies uit efficiencydoeleinden worden uitgevoerd door een groepsmaatschappij voor andere groepsbedrijven. Dit betekent dat onze groepsmaatschappijen mogelijk voor deze doeleinden toegang hebben tot je persoonsgegevens. Onze groepsmaatschappijen mogen je persoonlijke gegevens alleen verwerken als dat nodig is voor de relevante bedrijfsfunctie en in navolging van dit privacybeleid. 

c. Voor het Flying Blue-programma
Als je met Transavia Flying Blue Miles spaart of gebruikt, delen we jouw persoonsgegevens met Flying Blue. Meer informatie over hoe KLM en Air France omgaan met jouw persoonsgegevens vind je in hun privacybeleid. 

d. Statistisch onderzoek en direct marketing
We kunnen je persoonsgegevens delen met groepsbedrijven en derde partijen voor statistisch onderzoek en direct marketing. Zie ‘Statistisch onderzoek’, ‘Om je updates en speciale aanbiedingen te sturen die zijn afgestemd op je interesses’ en ‘Overige directmarketingdoeleinden’ hierboven voor meer informatie. 

f. Om de orde en veiligheid aan boord te garanderen

5.2 Overheidsinstanties.

We kunnen ook door de wet worden gedwongen jouw identiteitsgegevens en boekings- en reisgegevens te verzamelen en deze met openbare instanties of overheidsorganisaties te delen om grenscontrole, immigratieformaliteiten, het betreden van het grondgebied van enige Staat, beveiliging en terrorismebestrijding te faciliteren. 

5.3 Website van derden.

Onze website en mobiele app bevatten links naar websites van derden. Als je deze links volgt, verlaat je onze website of mobiele app. Dit privacybeleid is niet van toepassing op websites van derden. Transavia aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het gebruik van je persoonsgegevens door deze derden. Je gebruik van deze websites is voor je eigen risico. Meer informatie over hoe deze derden met je persoonsgegevens omgaan vind je in hun privacybeleid (indien beschikbaar).

6. Beveiliging en bewaring

6.1

Transavia neemt de benodigde technische en organisatorische maatregelen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatig gebruik.

6.2

Je persoonsgegevens worden bewaard zolang dat nodig is voor de doeleinden die in dit privacybeleid beschreven zijn of voor zover dat nodig is om te voldoen aan wet- en regelgeving en om geschillen op te lossen.

7. Internationale overdracht van je gegevens

7.1

Transavia kan je persoonsgegevens doorgeven aan andere landen dan het land waarin je woont. Dit doen we om jouw reis te regelen of omdat onze groepsmaatschappijen, partners of dienstverleners hun werkzaamheden verrichten vanuit andere landen. De wetgeving in die landen biedt niet altijd dezelfde mate van bescherming van je persoonsgegevens.

7.2

De overdracht van persoonsgegevens naar andere landen dan het land waarin je woont is vaak nodig om onze diensten aan jou te kunnen leveren. In andere gevallen zorgt Transavia dat er passende veiligheidsmaatregelen aanwezig zijn om te voldoen aan de vereisten voor de internationale doorgifte van persoonsgegevens onder de toepasselijke privacywetgeving. Voor de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte kan Transavia gebruikmaken van door de Europese Commissie goedgekeurde modelcontractsbepalingen als veiligheidsmaatregel.

7.3

We kunnen ook worden verplicht je persoonsgegevens door te geven aan buitenlandse overheids- of regeringsinstanties

De wetgeving in sommige landen kan ons dwingen om grenscontrole-instanties toegang te verlenen tot boekings- en reisinformatie. Daardoor kan informatie die wij over jou en je reis hebben worden vrijgegeven aan de douane- en immigratieautoriteiten van elk land in je reisschema. Daarnaast is Transavia volgens de wetgeving in diverse landen verplicht om jouw paspoort- en bijbehorende informatie te verzamelen voordat je naar of vanuit die landen reist. Als dit nodig is verstrekken wij deze informatie aan de bevoegde douane- en immigratieautoriteiten. Ook geven wij je persoonsgegevens vrij aan overheidsinstanties als toepasselijke wetgeving dat vereist.

8. Jouw rechten

8.1

Je kunt contact opnemen met ons Privacy Office (zie hieronder) om een beroep te doen op alle rechten die je volgens de toepasselijke privacywetgeving hebt, waaronder het recht (1) op inzage in je gegevens, (2) op rectificatie van je persoonsgegevens, (3) op het wissen van je persoonsgegevens, (4) op het beperken van de verwerking van je gegevens, (5) het recht op gegevensoverdraagbaarheid en (6) het recht om bezwaar te maken tegen verwerking.

1. Recht op inzage
Je mag ons vragen of wij je persoonsgegevens verwerken en zo ja, om inzage in deze gegevens krijgen in de vorm van een kopie. Wanneer wij inzage in deze gegevens bieden, geven wij je ook extra informatie, zoals het doel van de gegevensverwerking, de categorieën persoonsgegevens die worden verwerkt en eventuele andere informatie die je nodig hebt om dit recht goed uit te kunnen oefenen. 

2. Recht op rectificatie
Je hebt het recht je gegevens te rectificeren als deze onvolledig zijn en/of fouten bevatten. Op verzoek corrigeren we onjuiste persoonsgegevens en vullen we onvolledige persoonsgegevens aan. Daarbij houden we rekening met de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Dit kan ook de afgifte van een aanvullende verklaring inhouden. 

3. Recht op gegevenswissing
Je hebt ook het recht je persoonsgegevens te laten wissen. Dit houdt in dat we je gegevens verwijderen en, waar mogelijk, dat alle verwerkingsverantwoordelijken aan wie wij je gegevens eerder openbaar hebben gemaakt ze ook verwijderen. We wissen je persoonsgegevens alleen in bepaalde gevallen. Deze gevallen zijn wettelijk voorgeschreven en staan vermeld in artikel 17 van de Algemene Richtlijn Gegevensbescherming (AVG). Hieronder vallen situaties waarin je persoonlijke gegevens niet langer nodig zijn voor het aanvankelijke doeleinde waarvoor ze zijn verwerkt en situaties waarin gegevens onrechtmatig zijn verwerkt. = 

4. Recht op beperking van verwerking
Je hebt het recht om de verwerking van je persoonsgegevens te laten beperken. Dit houdt in dat wij de verwerking van je gegevens gedurende een bepaalde tijd opschorten. Omstandigheden die hiervoor aanleiding geven zijn onder meer situaties waarin de nauwkeurigheid van je persoonsgegevens wordt betwist, maar er enige tijd nodig is om deze (on)nauwkeurigheid te beoordelen. Dit recht weerhoudt ons er niet van je persoonsgegevens te blijven opslaan. Wij laten je weten wanneer de beperking wordt opgeheven. 

5. Recht op gegevensoverdraagbaarheid
Je recht op gegevensoverdraagbaarheid houdt in dat je ons mag vragen je persoonsgegevens, indien technisch mogelijk, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen en deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijken over te dragen. Op verzoek en indien technisch mogelijk, dragen we je persoonsgegevens rechtstreeks over aan de andere verwerkingsverantwoordelijke. 

6. Recht op bezwaar
Je hebt ook het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Dit betekent dat je ons mag vragen te stoppen met de verwerking van je persoonsgegevens. Dit geldt alleen als ‘gerechtvaardigde belangen’ (waaronder profilering) de rechtsgrond voor verwerking vormen (zie ‘Rechtsgrond’). 
Je kunt op elk moment kosteloos bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden. Hieronder vallen ook profileringsdoeleinden voor zover deze verband houden met dergelijke direct marketing. Als je beroep op dit recht doet, stoppen we met de verwerking van je persoonsgegevens voor dergelijke doeleinden. 

8.2  

Je kunt op elk moment je toestemming intrekken. Volg hiervoor de specifieke instructies voor de verwerking waarvoor je je toestemming hebt gegeven. Je kunt bijvoorbeeld je toestemming intrekken door op de afmeldingslink in de e-mail te klikken, door je communicatievoorkeuren in je account aan te passen (indien aanwezig) of door de instellingen van je smartphone te wijzigen (voor mobiele pushberichten en locatiegegevens). 

8.3

Meer informatie over het intrekken van je toestemming voor cookies en vergelijkbare technologieën die we gebruiken wanneer je onze website bezoekt of app gebruikt, vind je in ons cookiebeleid.

Er kunnen zich situaties voordoen waarin we het recht hebben je rechten zoals die hierboven staan beschreven te weigeren of te beperken. In dat geval beoordelen we zorgvuldig of een dergelijke uitzondering van toepassing is en zullen we je hierover informeren. We kunnen bijvoorbeeld je verzoek tot inzage weigeren wanneer wij dit nodig achten om de rechten en vrijheden van andere individuen te beschermen. Of we kunnen weigeren je persoonsgegevens te verwijderen als verwerking van dergelijke gegevens nodig is om aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Het recht op gegevensoverdraagbaarheid geldt bijvoorbeeld niet als de persoonsgegevens niet door jou zijn verstrekt of als we de gegevens niet verwerken op basis van je toestemming of de uitvoering van een contract. 

8.4

Wil je een beroep doen op je rechten in relatie tot het verwerken van je persoonlijke gegevens voor vluchten van TRANSAVIA AIRLINES CV (deze vluchten hebben een vluchtnummer dat begint met HV), dan kun je een verzoek sturen naar het Privacy Office van Transavia Airlines CV:

TRANSAVIA AIRLINES CV 
Privacy Office 
PO Box 7777
1118 ZM Schiphol Airport
Nederland 
E-mail: privacy.office@transavia.com 

Wil je een beroep doen op je rechten in relatie tot het verwerken van je persoonlijke gegevens voor vluchten van TRANSAVIA FRANCE SAS (deze vluchten hebben een vluchtnummer dat begint met TO), dan kun je een verzoek sturen naar het Privacy Office van Transavia France SAS:
TRANSAVIA FRANCE SAS
Délégué à la Protection des Données/Data Protection Officer
3 Allée Hélène Boucher
91781 Wisous Cedex
Frankrijk
E-mail: data.protection@fr.transavia.com

8.5 Je kunt ook contact met ons opnemen als je vragen, opmerkingen of klachten hebt over dit privacybeleid.

Bij onopgeloste problemen heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens in Den Haag of de Franse databeschermingsautoriteit (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés) located in Parijs.

9. Hoe houden we dit privacybeleid bij

9.1

Dit privacybeleid is ingegaan op 24 mei 2018 en vervangt ons voorgaande privacybeleid. We herzien dit privacybeleid voortdurend. We informeren je over eventuele wijzigingen voordat deze ingaan.